KOUZELNÁ NOC


Kouzelná noc v družině ZŠ Křimická - podzim 2005

V naší školní družině se pořád děje něco zajímavého. I v úterý 15. listopadu se nemohly děti dočkat, až vypukne 'Kouzelná noc', kterou pro ně připravily paní vychovatelky. Pro malé děti to bylo první večerní dobrodružství v družině. Už odpoledne se začaly děti scházet ke společnému programu. Herny a chodby družiny se rozezvučely smíchem a hlasitým fanděním dětí při veselých hrách.

Večer se všichni vydali do školní zahrady po světelné stezce, aby hledaly ukrytý poklad.. Ten pro ně schovala 'Družinová kouzelnice'. Bylo to vzrušující a děti byly nadšené, neboť kouzelnice myslela na všechny a připravila pro každého balíček plný sladkostí a jiných drobností.

Pak se rychle vrátily do tepla. Čekala na ně večerní hostina. Malí stolovníci hodovali při svíčce a tiché hudbě. Dobroty od rodičů jim moc chutnaly. Po večeři si děti zazpívaly při kytaře. A protože druhý den musely do školy, nezbývalo nic jiného, než si rozložit spacáky, umýt se a těšit na pohádku na dobrou noc.

Nebyla to ledajaká pohádka, zveršovala ji sama kouzelnice. Na jejím konci mezi děti sama přišla, popřála dobrou noc a společně s paní vychovatelkou jim zazpívala ukolébavku. Hlídala pak celou noc, zatímco malí dobrodruzi spali klidně až do rána. Probudila je písnička, při které si děti zacvičily. Po snídani nastoupily děti k závěrečnému ceremoniálu, předávání certifikátu a pasování na absolventa 'Noční družiny.' Ceremoniál provázela důstojná nálada, neboť hrdí nocležníci byli skutečně po svém dobrodružství zase o krok zkušenější a moudřejší.

Noc se vydařila i díky skvělé spolupráci s rodiči a podpoře vedení školy, která fandí zajímavým projektům. Na jaře plánujeme další'Kouzelnou noc', spojenou tentokrát s opékáním vuřtů. Doufáme, že bude stejně úspěšná jako tato podzimní . Všem rodičům a kolegům, kteří přispěli k úspěšnému průběhu, děkujeme.

Marta Pospíšilová a Mgr Magdalena Hepnerová, vychovatelky ZŠ Křimická