VÁNOČNÍ A VELIKONOČNÍ TRŽNICE

Velikonoce na ZŠ Křimická

Naše přípravy na velikonoční svátky začaly již v březnu. S pomocí paní vychovatelek a učitelek I. stupně jsme nacvičovali velikonoční a jarní říkanky a písničky. Také jsme se naučili nové tanečky a připravili si dramatizaci pohádky. Celý měsíc jsme pilně pracovali, malovali kraslice, zaseli osivo a vyrobili spoustu dalších tradičních velikonočních výrobků. Těšili jsme se, až 11. 4. 2006 předvedeme rodičům, co jsme si pro ně připravili. Rodiče nás odměnili velkým potleskem. Ještě před vystoupením jsme otevřeli naši jarní tržnici, ve které si všichni návštěvníci se zájmem prohlédli naše výrobky. Jistě se všem líbily, protože si jich hodně odnášeli domů. Už se těšíme, až za získané peníze podnikneme v závěru školního roku výlet parníkem. Teď se všichni připravujeme na jarní přenocování v ŠD, které už se blíží. Za všechny děti M. Vostarková 3.A, D. Suchanová 3.B a vychovatelky ŠD



Vánoce v Křimické

Oslavy vánočních svátků v naší škole byly již tradičně pestré. Celý adventní čas děti využily k výrobě dárků do tržnic a nácviku vánočních pásem. Vedle třídních besídek předvedli žáci svoje schopnosti i na vystoupeních pro rodiče. Žáci druhého stupně měli svůj vánoční trh 12. prosince, první stupeň pak o dva dny později. Prvňáčci a druháci se představili jako sbor, který zazpíval vánoční koledy. Třída prvňáčků, která se věnuje hře na flétnu, předvedla ve svém vystoupení první nabyté hudební dovednosti. Žáci třetích a čtvrtých tříd vystoupili s vánočním pásmem, ve kterém vedle českých zazněly i anglické koledy. Reprezentovali tak jazykové zaměření naší školy. Stejně jako jejich mladší kamarádi sklidili za svoje hezké vystoupení pochvalný potlesk od diváků, mezi kterými byli rodiče, učitelé, sourozenci a přátelé.

V tržnici si mohli návštěvníci koupit výrobky dětí s vánoční tematikou. Děti se na žákovské samosprávě dohodly, že část výtěžku z tržnice a sběru papíru věnují do projektu Adopce na dálku. Budou tak obohaceny o pocit sounáležitosti a pomoci konkrétnímu potřebnému vrstevníkovi, se kterým naváží písemný kontakt. Vánoční akce se vydařily i díky sehranému týmu pedagogů. Do školy přišlo mnoho návštěvníků a dle jejich slov se jim naše vánoční besídka s tržnicí velmi líbila.

Žáci i učitelé základní školy Křimická děkují všem, kteří podporují a sledují naši činnost a přejí jim úspěšný nový rok 2006.

Mgr. Magdalena Hepnerová vychovatelka družiny v ZŠ Křimická